вторник, 22 октомври 2013 г.

Блокбастър екстравагандзъ – или как затъпях за една година.


личен архив

След продължително взиране в голото тяло, притежание на мъртвата съседка, докато й пълнят задника с всякакви химикали, ала „два метра под земята”, достигнах до заключението, че ако филмът, бидейки продукция 2000година +, не е от Южна Корея или поне няма силна корейска намеса, то той не си заслужава пенявенето. Има изключения, разбира се, но еби ги, в текста не става въпрос за баланс. 


Ако искам качествено забавление имам музика, имам и книги, имам и кракнато копие на 3D Sexvilla, тъй че няма защо да се страхувам, че душата ми ще остане гладна. Което ми позволи да спра да обръщам внимание на това колко са тъпи хамериканските големи филмове. Това естествено не се отнася до „Прометей”, който е вероятно най-обилното прахосване на талант, познато на човечеството (стига да не сте запознати с талантите на миските в Мис България). Всички останали (филмите, не момите) обаче минават тънко по тъча.


Ако е шумно, голямо, разпиляно и три тона аниматори са били претрепани от работа, бидейки унизени накрая до състояние на духа и тялото, което е лелеело да се чука с USB порт, само за да усети, че все пак е живо същество, значи ще харесам плявата. А и подобни кинематографични изцепки са идеалният фон на еротичните действия, които женорята от селото са склонни да действат върху туловището ми, щото съм некъв супер-якият левент и жребец с бицепси до ушите – достатъчно добра причини да захвърлиш семейство, работа, достойнство и себеусещане явно.

За кво иде реч?
Pacific Rim и Man of Steel. Два филма от бъдещето. В смисъл, в бъдещето ще прожектират подобни платна, за да измъчват чиляците, отказали да предадат детето си на тайната полицията, когато са разбрали, че отрочето им смята премиера за шибан педераст, който трябва да бъде нагнявен от триста стада разгонени носорози.

Сексуално активни същества

Или поне така щях да кажа допреди една година.

Щото докато си гледах Пичът от Стомана си виках, че за да оправдая задоволството си от видяното няма да използвам изрази от типа „Добър филм, като за спектакъл”.  А направо ще кажа, че си е мастурбационно прекрасна притча и Знак Снайдър е най-великото нещо, случило се на киното, откак Тарковски се изака над петте си фена по онова време с чекия като „Носталгия”. Думи не могат да опишат колко ненавиждам този филм, още повече - до този момент смятах, че руснакът не може да стъпи накриво и ще е следващият Куросава. Поне изми срама със „Саможертва”. Как да е. 

Пениси

Man of Steel е филм болка за правене. Как, да им ебеш майката, са следили кое къде е? Самата логистика на екшън сцените е извън тази вселена, да не говорим, че за осъществяването им са впрегнати силите на 26 милиона аниматори. Сериозно, затварящите надписи са по-дълги от тези на третия Властелин. Само за финалното меле са изразходвали повече ток във фермите си със супер компютри, отколкото ще е нужно, ако дръпнем едни реотани през целия Северен Полюс, за да греем белите мечки. С други думи, ако имате западащ завод викайте Снайдър, човекът знае как да владее армия от безволеви идиоти, които да осъществяват всеки негов мокър сън. Жалко че Нолан е добавил своите омазани от нощни похождения боксерки на простора баш до тези на Снайдър и зрелището е омазано от клатеща се юбер „реалистична” камера, наказана да снима в най-тъмните тонове на синьо, кафяво и тук-таме наакано и препикано извинение за някакъв по-светъл цвят. Тъмни краски, баце, за повече сериозност енд шитс… у супермен… евала. И поради това ще смятате, че Куарон е режисьорът на годината.

И много, много, ама много повърня върху екрана


Да сме честни, наистина е глупав филм. Но ако по време и на най-идиотските диалози, жив и здрав да е Гойер, голем си, си викам, че това би трябвало да ме дразни страшно много, ала не го прави, значи сценарият заслужава ако не оскар номинация, то поне някоя родна театрална награда, връчена от Иван Ласки, ако е възможно. 

Лирическо отклонение: Тази година, най-сериозно, без грам ироничност следих, освен няколкото епизода на мис България, още екс-фактор и вип брадър… демиджът е на лице. 

Но какво да правя? За предпочитане нещо съществено, ама това го оставих за някой друг миг от безсмъртието ми. Харесах Man of Steel. Не съм чак толкова изпаднал, де. Железният човек 3 беше безумна тъпотия. Язък за Шейн Блек. Но поне имаше Гай Пиърс, а това винаги е позитив. Суперменският железен човек е друга бира. Това не е филм с последователен наратив. Това е поредица от трейлъри, нагрухтяна до близо 3 часа. Харесвам Two Steps from Hell, харесвам и кратки, съдържателни клипове. Ханс Цимер е разни колосални галактики далеч от композитори като Thomas Bergersen и Nick Phoenix, щом стане въпрос за качество, но поне се е опитал пичът да потпъне всяка сцена с уникална музикална тема, за да се получи от нея страшен трейлър… поне ефектите спасяват. А и ми се струва, че тук видях може би най-доброто заместване на зелен/син фон евъ… 

По-добрата "Гравитация"


Големият проблем е, че първите 20 минути са най-интересни. Не бих отказал един сай-фай миш-маш на Криптон. Където изнасилват 1984, Децата на Хората, Смел нов Свят и нито една друга съществена антиутопия, щото са писани от скапани източноевропейски писатели, с други думи – комунисти. Стига да си американец… и тъп. Но динамиката между Ръсел и Шанън, изключително не-финия социален коментар, борбата на класите, правото на избор, свят, където всичко е предначертано и затова отива към своята гибел. Къде-къде по-интригуващо от плочките на Кавел… ама са бая апетитни, де… Фаянсът на младежа е сигурно най-впечатляващия пейзаж, дето ще видите тази година. Ебал съм ти и Гравитация и пр. 

Гърдите му са обявени за национален резерват 

Но, да, твърд, солиден, як екшън за 13-годишно, в който ми изтекоха очите от възхищение. Жена ми вика, че съм с акъла на дъщеря й (на десет е детето), ама язе вервам ли й? Нивгаш… Убачи Человекът от стомана предлага разхищение, ненужно при това, невиждано другаде. Трансформърсите не ги броя, те са беззъби и некадърно направени. Последните 40 снайдърови минути са абсолютно клане –  за статистите, за хардуера на аниматорите, за сексуалния им живот, за слуха на зрителите, за вкуса като цяло и е епично та да си ебе майката. И съм във възторг, че въобще такова нещо съществува. Всичко в този филм е на ен-та степен. Разрушението, глупостта, размаха. 
Хуя на Супермен

И го обожавам заради това. Това е първото суперменско нещо, което съм издържал до финала и съм останал доволен от този факт. 

Шанън е доста обигран в ролята си на злодей, очаквах доста по-изкрейзала и разпиляна щуротия. Да го ебеш, в Boardwalk Empire пичът отива доста по-отвъд барикадата, отколкото тук, а не е като съдържанието да не позволяваше. Но е як злодей, даже май ще викаш за него. Определено неговата мисия е достатъчно благородна, че да си кажеш „еби ни нас и планетата, заслужи си малко спокойствие, шампионе”. С тази разлика, че спокойно можеше да наебе командирката си и да спаси расата си, ама ебънта била ерес явно. Или да изчака 2 дена да свикне с условията на планетата ни и да е бог сред насекоми, ама кой по дяволите би искал подобно нещо? Но от друга страна Кавил има повече чар и харизма в извънгабаритната си квадратна челюст, отколкото 90 процента от напомпаните младежи, минаващи за актьори днешно време. Което позволява на сценария да не се отплесва много-много в сивата територия и да направи филма си интересен и на хартия, а ни оставя да викаме за американеца. 

Поредица от пръцквания и преминаваш от Индия до Щатите за 2 минути
20/10 – задължителното кино, което ме накара да се сещам за малките гомца на бебето коте, дето изнасили душата ми последната седмица и истинска trve блек метъл класика. Десетминутната компилация от ю-туб клипове на Мардук не остана незабелязана и неоценена. 

бебе коте... знам, че е снимано с необелен картоф, тихо там....
Следва: Pacific Rim

3 коментара:

Анонимен каза...

на сайта „Трансферите в Бундеслигата – лято 2015“ в blitz. bg (от 2 септември 2015 година) пише важни коментари за християнството

Анонимен каза...

Ще напиша нещо интересно - Един добър човек би желал на бежанците днес /и въобще на всички хора/ да живеят добре и човешки /и да имат работа и мир в техните държави- и където и да се намират по света/, а не да измрат от вируси, атентати, в газовите камери и прочие /да не забравяме, че и българи в миналото са били бежанци- и че след 1989 година и много българи търсят препитание и оцеляване в чужди държави/. Надявам се в бъдеще Земята да се оправи и вече да няма омраза, злоба, гняв, насилие, удушаване ,задушаване , смях и т.н- с психично болни и т.н, смях и т.н- с заекващи хора и т.н, богохулства (дори като негодувание, нетърпение, отчаяние, отегчение и т.н), изтезания, безразборен секс, неуважение и/или обиди и т.н - към родител/и и т.н, безработица, лоши прояви, болести и прочие лоши неща между хора (в хора) и прочие - а да има добър и щастлив живот за хората и добър шанс за всеки човек. На света му трябва любов, мир и доброта (и да се промени положително - от лошите крайности до които е стигнал)!Според мен: света трябва да върви към положителни промени и вече да няма войни, конфликти, геноцид/и (над) човек и/или хора, убийства, побои, самоубийства, насилия /в филми, романи, сериали и т. н/, черен и/или лош хумор /примерно с - педераси /изнасилвания (над) тях и въобще и т. н /включително още от детска възраст, импотентни мъже и прочие/, вражди, вулгарни думи, и нищо лошо на Земята. Дано по-скоро света се оправи и промени към добро - аз желая свят без страдание, насилие и въобще без всякакви лоши неща!! Надявам се по-скоро света да се оправи и промени към добро : и отново хората по света да имат добра работа; добър и щастлив живот и т.н!!Ще напиша нещо на друга тема: хората нямаме право да призоваваме (да се смеем и така нататък) за кастрации на хора и така нататък, стерилизация (насилствена и т.н), изнасилвания (и/или съвети и/или заплахи за тях- било анални на мъже и така нататък) на хора и т.н, убийства,самоубийства, войни, вражди, омраза, влизане и/или ходене на хора при психиатри (и/или техните психични и т.н проблеми), побои,удари по тялото, кавги и/или спорове, геноцид над нации от хора, заплахи с оръжие и/или думи (дори казани на шега) и т.н-дори показани в филми, сериали и т.н- това е моето мнение! Няма доказателство, че изнасилвача и физически здрав (а може и да е осъден несправедливо, а реално да е невинен)- би повторил това свое престъпление). Може би само съд може да решава присъдите за всеки човек и т.н. Хората нямаме право да призоваваме за -влизане в болници (вземане на лекарства- било психиатрични и т.н)- било психиатрии и т.н (ходене на лекар/и - било психиатри и т.н) ....На света му трябва да се промени положително - от лошите крайности до които е стигнал), аз не желая изтезания, жестокости, бой, насилия,пошлост, вулгарност, лоши неща, трафиканти на каквото и да е, и т.н - които неща не трябва да съществуват в един добър и възстановен свят (на което се надявам скоро да стане със Земята). ...

Анонимен каза...

I write from abroad

And I think need : peace on Earth and good among people

Публикуване на коментар