четвъртък, 17 април 2014 г.

За авторитета и какъв цвят е чорапогащникът на Ева

женски крака в нещо като опит за контражур
краката са от нета, плюс нещастна пейнт обработка от кривогледите гноми в офиса

Историята от днес (разказана от очевидка): Доцент, голема раута чуек, ръси следния лаф. Пред седемдесет човека народ. "Какъв цвят е чорапогащникът на Ева?". "Коя Ева? - се чудят някои.". Библейската явно ще да е. И е тя. Следват 10 минути мълчание. Не че хората не знаят, че е боса и гола. Пък и след като с Адам си слагат гащи босотата си остава фактор. Да не говорим колко време ще мине, докато някой се сети да слага плат между обувки и човешки крака. Ами щото е доцент. И явно има уловка. Нали? 

Пък и кой смее в това положение да каже на пича, че пичът е бая прост и да не ги занимава с глупости. Въпросът нито е умен, нито нищо. Ама авторитетът държи езика изкъсо и никой не иска да се излага пред останалите колеги. И отговорът идва след половин час тъпа тишина и доцентско подхилкване. Тя не носи чорапогащник.  

И тук идва уловката. Дали доцентът наистина задава глупавия въпрос съвсем сериозно или просто иска да види кой (коя по-точно, че са 90 жени курс от 70 присъстващи) има достатъчно добре образувани ташаци, че да се отвори плювалника и да му каже, че тъпее? Или е искал да провери докъде му стига авторитетът. Най-вероятно му стига до уретрата на по-тъпичките колежки, които няма как да си вземат изпита, но имат достатъчно пренебрежими недостатъци във външния си вид, че да може да стане работата.

Въпросите са към вазе, и теглете майни на авторитета. Той съществува и се простира само, доколкото и докъдето останалите му позволяват.

5 коментара:

Kайти каза...

Ако бях феминистка, щях да кажа, че ръси тъпи въпроси за жени щото е мъж. Ма най-вероятно няма общо с пола му, просто е поредният самозабравил си псевдоавторитет. Нагледали сме се на такива навсякъде.

troubadour каза...

или харесва крака и се е опитал да го вкара интелектуално в тимбериците на аудиторията, или ферно си е прос на галош

Kайти каза...

Прост е, прост . Вервай ми :-)

Borqna каза...

Аз съм от по-старото поколение.
Явно темата за чорапогащника не слиза от мода, така да се каже.
Нас ни учеха, че има измислени много глупави и тъпи думи. Една от тях била точно - чорапо..Гащник.
/спомням си смеха в залата - не ми беше смешно!/
Пиша това, за да кажа, че някои ..."изказвания " на някои хора .. могат да наранят, обидят... и да се помнят с години.
Просто преподавателите трябва да се държат на ниво.
Това е университет, не ...някакво шоу.
Какъв бил на Ева?.. Добре, че не съм била там. Защото щях да отговоря на глас, а после - знаете, да се явя на поправка, както тогава..
Светъл празник, трубадуре! Успя да ме "предизвикаш" с тази публикация. Поздравления!

troubadour каза...

Боряна, преподавателите са бая по-дебелокожи, нямаше сигурно да те върне, пък и унито не бива да се взима толкова на сериозно, нека лаф да върви, пък и с дума, направена от чорапи и гащи как да не се занасяш, мен идеята ми е, че хората не трябва да мълчат пред тъпотията, без значение колко авторитетна уста я е изръсила

Публикуване на коментар